Arma 3 Beta-management: een tutorial

door Gert Verhulst

Inleiding

In deze suppa-coole tutorial laat ik jou en je zwakbegaafde kutkop zien hoe je tussen Arma 3-versies kan schakelen zonder ze de hele tijd opnieuw te hoeven installeren.

Ja, jij ja.

Stappenplan

 1. Ga met Windows Verkenner naar de volgende map: C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common.
 2. Kopieer de map Arma 3 naar een andere locatie, zoals Documenten. Noem de map nadat je hem gekopieerd hebt Arma 3 (stable) of iets dergelijks.
 3. (voor betaalde DLC) Koop de DLC. Steam, G2A, cdkeys.com, idgaf.
 4. Installeer de betaversie. Dat doe je door naar je Steam-library te gaan, te rechtsklikken op Arma 3, te klikken op Properties, dan naar Betas te gaan, en tot slot de betaversie te kiezen waar jij voor wil gaan.
 5. Laat Steam de beta downloaden. Speel ondertussen geen Arma 3. Zorg er ook voor dat de download niet pauseert als je een ander spel gaat spelen. Druk daarvoor linksbovenin Steam op de knop Steam, ga naar Settings, dan naar Downloads, en zorg dat Allow downloads during gameplay aangevinkt staat. "Maar Fuhrer, dan haal ik hoge pings op Dota 2!" Tough shit, kutjong. Get gud met 500/500 internet.
 6. Herhaal stap 1 en 2, maar geef de kopie van de Arma 3-map dan een andere naam, zoals Arma 3 (beta). Je mag hem natuurlijk ook piemel noemen. Ik houd je niet tegen.
 7. Speel de beta. Of niet natuurlijk. Is helemaal aan jou.
 8. Als je uitgespeeld bent en naar de andere versie wil omschakelen gaat dat redelijk snel. Je moet in je Steam-library rechtsklikken op Arma 3, en klikken op Delete Local Content.... Vervolgens kopieer je jouw backup van de Arma 3-map terug naar de common-map. Vergeet hem niet weer Arma 3 te noemen, want anders werkt het niet, slimmerik.
 9. Ga terug naar je Steam-library en klik op Install.... Hij zal het een en ander moeten inladen, maar daarna kan je als het goed is weer gewoon Arma 3 spelen. Het kan zijn dat de snelkoppeling gedeletet is. In dat geval rechtsklik je op Arma 3 in de library en klik je op Create Desktop Shortcut.

glhf.

Troubleshooting

 1. Laat een dyslexie-test afnemen.
 2. Bezoek een opticien.
 3. Kom niet bij mij zeiken. Je zou me dankbaar moeten zijn voor deze kuttutorial. Het is toch een kwartier van mijn leven, kutjong.